Om uw heerlijk avondje barbecueën tot een succes te brengen, hebben wij een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet:

1. Het kan lang duren voordat een barbecue heet genoeg is, begin dus op tijd en steek de barbecue tenminste één uur van tevoren aan.

2. Leg onderin de barbecue de houtskool en maak hier een bergje van. Verspreid tussen de kolen een aantal aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt. Verspreid wanneer de kolen goed gloeien, de kolen over de barbecue.

3. Wanneer de vlammen zijn gedoofd, en de kolen grijs zijn is de barbecue heet genoeg..

4. Door het zo nu en dan toevoegen van nieuwe kolen, zorgt u ervoor dat u de barbecue niet opnieuw hoeft aan te steken..

5. Wees niet te haastig met het draaien van vlees op de barbecue. Geef het genoeg tijd om goed bruin te worden.

6. Smeer tijdens het barbecueën het rooster af en toe in met wat olie. Zo blijft het vlees goed sappig.

7. Gebruik in plaats van een vork, een tang om het vlees te draaien. Wanneer er in het vlees geprikt wordt verliest deze namelijk vocht en daardoor sappigheid.

8. Gebruik keukenpapier om het vlees goed droog te deppen voordat het op de barbecue gaat.

9. Bestrooi het vlees niet met zout voordat u het op de barbecue legt. Hierdoor verschijnt vocht wat het bruin worden van het vlees bemoeilijkt.

10. Wanneer vlees aan de barbecue kleeft, trek het dan niet los. Laat het nog even liggen, het laat van zelf los.

11. Bij sommige barbecues kan de temperatuur bepaald worden via een verstelbaar rooster. Voorgegaard vlees kan lager op de barbecue dan rauw vlees. Rauw vlees heeft namelijk langer nodig om te garen.

12. Zorg er bij een elektrische barbecue voor dat het snoer goed vast zit. Kijk ook uit met regen.

13.Bij gasbarbecues geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet staan.

Hoeveel heb ik nodig?

Voorkom dat er niet genoeg is voor iedereen. Reken daarom per volwassen persoon 4 à 5 stukjes vlees en/of vis, 200 gram salade en een kwart (stok)brood. Vul deze basis aan met bijgerechten naar keuze en serveer diverse sausjes.
 

Grote barbecuefeesten

Ook voor grote barbecuefeesten kunt u bij ons terecht. Wij verzorgen complete barbecues voor grote groepen zoals verenigingen en bedrijven. Van eenvoudig tot exclusief. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden.
 

Meer dan vlees

Barbecue is meer dan vlees. Bij een complete barbecue mogen salades, sauzen, rauwkost en stokbrood niet ontbreken. Op www.keurslager.nl staan diverse originele recepten. Kant en klaar kopen is natuurlijk wel zo makkelijk en bij ons zijn de salades altijd vers.

Meer dan vlees

Barbecue is meer dan vlees. Bij een complete barbecue mogen salades, sauzen, rauwkost en stokbrood niet ontbreken. Op www.keurslager.nl staan diverse originele recepten. Kant en klaar kopen is natuurlijk wel zo makkelijk en bij ons zijn de salades altijd vers.

Smakelijk eten!

Naast barbecuevlees verkopen wij ook broodjes en party meals. Bekijk alle bestellijsten hier
Wij verzorgen ook uw catering, kijk hier.

Bobeldijk, keurslager

Westwijkplein 86
1187LV Amstelveen
0206456824

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten